טעימות לתינוק – הדרך לאוכל מוצק

טעימות לתינוק

אחד הנושאים המדוברים ביותר בקרב הורים צעירים הוא נושא טעימות לתינוק.

כיצד מתחילים? מתי מתחילים? איך מתקדמים לשלב הבא? 

נתחיל בכך שההמלצה של משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי היא להתחיל בגיל 6 חודשים כיוון שמעבר למוצקים בשלב מוקדם מידי פוגע במאזן החיידקי הטבעי במערכת העיכול ואינו מומלץ.

טעימות לתינוק – כיצד נדע מתי התינוק שלנו מוכן?

  • התעניינות – תינוק המראה סימני התעניינות באוכל אותו אנו אוכלים – פותח פה, מנסה לקחת את האוכל וכו'.
  • ראש יציב – נוודא כי התינוק יכול להחזיק את ראשו בצורה יציבה. במידה והוא עדיין לא מסוגל לכך סימן שהשרירים אצלו עדיין לא חזקים דבר העלול לגרום לחנק.
  • חקר העולם דרך הפה – התינוק מנסה להכניס חפצים לפה.

אחרי שסיימנו עם הסימנים המקדימים נעבור לחלק המעשי. איך מתחילים? ראשית נזכור שאין חוקים. נשתמש הרבה באינטואיציה שלנו, מפחד ככל שזה נשמע. אין צורך ברכישת מזון מיוחד, פשוט נשתמש במזון הזמין אצלנו במקרר ולא נילחץ אם כתוב שצריך לשלב אבוקדו בתפריט אבל זו לא העונה. בקיצור, נשתמש בכל פרי או ירק המתאים לתינוק כל עוד ניתן לרסק אותו היטב.

נרצה לחשוף את התינוק למגוון רחב של מזונות, תוך שמירה על בטיחות התינוק. טעימות לתינוק דורשות התאמה של המרקם ורכות המזון בהתאם לגיל והיכולת של התינוק. כאשר מדובר במזונות שאינם אלרגניים ניתן לשלב כמה סוגים יחד כמרק או דייסה ואילו מזונות אלרגניים אפשר לשלב כ"טעימה" כלומר כל מזון בנפרד משך 2-3 ימים ובכמות קטנה. בכל מקרה נעדיף לחשוף למאכלים חדשים בשעות היום ולא הערב או הלילה כדי שנוכל להיות במעקב ובקרה במקרה וישנה תגובה אלרגית. 

חשיפה מרובה לטעמים ומרקמים עוזרת במניעה של אכילה בררנית. בהתאם נבין כי יש תינוקות אשר יהיו מוכנים להתקדם לצורות הגשה חדשות כמו למשל "פינגר פוד" (מזון החתוך לרצועות) וכאלה שיעדיפו להישאר עם מזון טחון או מרוסק. בכל מקרה ננסה לגוון ככל הניתן את צורת ההגשה.

טעימות לתינוק

טיפים שיכולים לעזור עם טעימות לתינוק :

  • לפני החשיפה למזונות נראה לתינוק את צורת ההגשה המקורית, שיכול להרגיש ולראות (עדיין לא לאכול) מזונות בשלל צורותיהם. לדוגמא: גזר שלם לפני שהוא מאודה/מרוסק/טחון. 
  • ננסה להשתמש בשתי כפיות, אחת לתינוק ואחת לנו, על מנת לאפשר עצמאות והשתתפות פעילה בשלב האכילה. ישנן כפיות מיוחדות המותאמות לאחיזת התינוק.
  • נאכל ביחד עם התינוק. תינוקות לומדים הרבה דרך חיקוי, צפייה בנו תעזור להם לפתח את כישורי הלעיסה שלהם.
  • נאפשר לתינוק להתלכלך ולחוש את המזון, ככל שייחשף יותר למגע ביחד עם המרקם והטעם כך יפתח עצמאות בדרך לאכילה עצמאית ותפיסה חיובית כללית לאוכל.
  • נשתף את התינוק בארוחה המשפחתית. נצרף אותו לשולחן על כיסא אוכל מתאים וניתן לו לחוות ביחד איתנו את הארוחה כך נעודד את התינוק לאכול ונבסס את החוויה החיובית סביב האוכל.

לבסוף, טעימות לתינוק מכיל תהליך ביסוס המוצקים הוא הלוקח זמן וסבלנות. לא כדי להילחץ ולא להלחיץ. נאפשר לתינוק לחוות את החוויה בצורה הטובה ביותר. כמובן תוך המשך שילוב הנקה/תמ"ל לפי הצורך ובהתאם להתייעצות עם רופא. נקשיב לתינוק ונזכור שהדרך למוצקים מלאה בניסיונות, יהיו ימים טובים יותר וטובים פחות. נמשיך לנסות ונלמד ביחד עם התינוק מהי הדרך הנכונה עבור כל אחד ואחד.

נסיים עם מתכון לדייסת פירות:

  • 2 כפות שיבולת שועל מבושלת
  • בננה
  • תפוח
  • לטחון ביחד את המרכיבים, לחלק למנות ולהגיש לקטנטנים.
  • ניתן לשמור עד יומיים במקרר

.

Share

You Might Also Like

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *